Àrea Psicoteràpia i Psiquiatria

La psicoanàlisi i el psicodrama constitueixen el marc teòric amb el qual pensem el procés psicoterapèutic. Metodològicament treballem a partir del vincle humà, l’associació lliure d’idees, l’experiència emocional i la dramatització. Les noves i futures tendències en psicoteràpia ens han portat a investigar i ampliar sobre noves tècniques.

Què és la psicoteràpia?

La psicoteràpia és un tractament psicològic destinat a ampliar i transformar el coneixement d’un mateix i de la relació que establim amb els altres, amb l’objectiu d’alleugerir el patiment psíquic i social.

Quan cal fer-la?

Quan existeix un patiment psíquic a partir d’una determinada patologia mental, tanmateix també enfront de les denominades crisis vitals que es presenten en funció de canvis, pèrdues o dols que es produeixen en les diverses etapes de la vida.

A qui va dirigida?

S’apliquen a diverses edats (nens, adolescents, adults i gent gran). En diferents patologies (neurosis, psicosis, trastorns de personalitat, depressions, ansietat, trastorns alimentaris, drogodependències…) o amb persones o grups que davant de determinades situacions de canvi o dol puguin beneficiar-se de la psicoteràpia com a prevenció de la patologia i com a enfortiment de la personalitat o de la comunicació humana.

Com entenem la Psiquiatria?

Treballem com a psiquiatres psicoterapeutes, que poden diagnosticar, acompanyar i tractar a les persones que pateixen psicològicament.Els processos vitals, que presenten diverses crisis, i els processos de descompensació psíquica, requereixen moltes vegades, una intervenció psicofarmacològica i psicoterapèutica. 

Entenem la tasca del psiquiatra com la d’algú que compren el funcionament de la persona com un èsser bio-psico-social, tenint en compte el seu cos, la seva ment, el seu  entorn i les seves relacions i,  acompanyant a atenuar el seu patiment. En trastorns mentals severs treballem en equip amb psicòlegs, acompanyants  terapèutics i treballadors corporals

Serveis que oferim